Ferie i Sydfrankrig

– Din guide til ferie i Sydfrankrig

Tilbring din sommerferie i Cote d’Azur, Sydfrankrig

Cote d ‘Azur eller den franske Riviera ligger i det sydøstlige Frankrig. Kysten er et af de tidligste feriesteder og tilflugtssteder for aristokratiet, de rige og berømte. Dronning Victoria, Picasso, Aldous Huxley, Elton John har alle benyttet den franske Riviera som feriemål.


Det er også blevet et populært turistmål for menigmand, takket være sine strande, maleriske landskaber, internationale festivaler og behagelige klima. Selv om vejret er solrigt og mildt det meste af året, er det en god idé at planlægge en tur til Riviera i de varmere måneder.

Nice er Cote d’Azur’s største by og stedet for en af de tidligste bebyggelser. Det arkæologiske sted Terra Amata udstiller de ældste menneskeracers brug af ild. Der er smukke slotte og pladser i Nice. Årlige jazzfestivaler og karnevaler afholdes også i denne by. St.Tropez er kendt for sin rige og berømte gæster, hvor også visse turister har byen på deres rute blot for at spotte kendisser. Nice er hjemsted for mange offentlige og private strande, der tilbyder en række vandsportsaktiviteter.

Du kan også besøge Monaco, hvor Formula One Grand Prix holdes i maj. Cannes er en anden velkendt ferieby, hvor den berømte Cannes Film Festival afholdes hvert år i maj måned. De fleste arrangementer og festivaler i den franske Riviera finder sted i maj og juni, hvilket gør det til et ideelt feriested i din sommerferie.