Ferie i Sydfrankrig

– Din guide til ferie i Sydfrankrig

Tag til en alternativ destination i Frankrig: Toulouse

Når man beslutter at rejse til Frankrig, så vil de fleste nok vælge hovedstaden Paris. Og det er også en af Europas smukkeste og romantiske byer. Så det skal man helt klart opleve. Men måske står du i en situation, hvor du ikke har så mange penge eller har prøvet Paris mange gange og vil gerne se, hvad Frankrig ellers har at byde på – og det er ikke så lidt. Rejser man til Paris, er det ofte dyrt at leve der men i mindre byer, hvor der ikke er ligeså mange turister, kan du spare penge.

Er det et økonomisk spørgsmål, og du ønsker at gøre turen ekstra billig, kan du også tage en afbudsrejse. Se mere på Billigsteafbudsrejser.dk.

 

Det kan også være, at du har været flere steder i Frankrig men mangler inspiration til et nyt sted i det skønne land, da er Toulouse et besøg værd. Byen er Frankrigs fjerstørste by med omkring 450.000 indbyggere i skrivende stund.

 

Toulouse emmer af fransk charme

I Toulouse er der rosfarvede palæer, kirker med unikke udsmykninger og masser af museer, som også er placeret i smukke bygninger eller rå industrihaller. Den er kaldet for den lyserøde by. Byen har en enorm kulturarv, så du kan gå på opdagelse i den sydfranske historie under hele turen, hvis det er det, du vil.

 

Must sees i Toulouse er:

 

  • Capitole-pladsen og Salles des Illustres, som er byens rådhus. Denne er en af de mest berømte kirker, der er opført i røde mursten. Byggeriet er fra renæssancen. Desuden er der i Capitole gården tit spændende udstillinger.
  • Saint-Sernin, en fantastik smuk, romansk kirke med en kombination af røde og hvide sten. Kirken er i øvrigt en etape på den berømte Pilgrimsvandring til Santiago de Compostela.
  • Klosteret Jakobinerklostret, som er helt tilbage fra det 13. og 14. århundrede.
  • Broen Point Saint Pierre.

 

Derudover skal du smage på byens specialiteter som pølser, foir gras, oste, kagen fenetra og bolsjer.

 

Det sydfranske klima og en grøn by

Toulouses klima er mildt med varme somre og milde vintre. Byen er blevet sammenlignet med Barcelona på grund af masser af byliv. Den livlige atmosfære i byen skyldes blandt andet, at Toulouse er den andenstørste universitetsby i Frankrig. Toulouse har cirka 100.000 studerende, hvilket naturligvis sætter sit præg på byen.

 

Desuden er byen meget grøn med træer overalt – selv i midtbyen, hvor trafikken kører. Byen er placeret langs Garonne floden. De er masser af parker.