Ferie i Sydfrankrig

– Din guide til ferie i Sydfrankrig

Styrk arbejdsmoralen med en firmajulefrokost, der sent vil gå i glemmebogen

Julen er snart over os, og det betyder julefrokoster i lange baner. I mange virksomheder bliver der holdt en julefrokost for alle medarbejderne, og hvis det også gælder i din virksomhed, kan du med fordel læse med her, hvor du bliver klogere på, hvordan du både skaber en god fest samt styrker medarbejdernes moral og virksomhedens brand.

 

Mix lege og teambuildingaktiviteter

Til en god fest hører selskabslege, og når festen nu er en firmafest, hvorfor så ikke mixe lidt teambuildingaktiviteter ind i legene? Der findes massevis af sjove lege og aktiviteter, der både er underholdene, og som kræver samarbejde blandt deltagerne. Prøv for eksempel med en tillidsleg, hvor den ene deltager skal have bind for øjnene, mens den anden guider ham eller hende gennem en bane ved at snakke til personen. Eller hvad med at dele hele organisationen ud i hold på kryds og tværs af afdelinger og sætte dem til at løse en række opgaver i fællesskab, hvori nogle af dem går ud på at svare på spørgsmål om virksomheden? På den måde bliver fællesskabet styrket, medarbejderne lærer hinanden at kende på tværs af organisationen og alle lærer noget om virksomheden. Giv eventuelt hver hold matchende t-shirts med logo i forskellige farver, således at holddeltagerne kan kende hinanden – det vil give en endnu større fællesskabsfølelse.

 

Uddeleger planlægningen af festen

Det kan være hård kost at stå med planlægningen af julefrokosten ene mand, og sommetider vil der ikke være tid til det som leder. En god idé kan derfor være at uddelegere planlægningen til et festudvalg, som får frie tøjler inden for et vist budget og med få kriterier, der skal overholdes. Festudvalget kan så blive udskiftet hvert år, så alle får lov at være med til at planlægge årets fest, og så det ikke er de samme, der skal trække læsset hvert år.