Ferie i Sydfrankrig

– Din guide til ferie i Sydfrankrig

Sådan pakker du mest praktisk ferietasken

En overpakket kuffert, der dårligt nok kan lukkes kan sætte en dårlig start på ferien i gang. Stress og jag om at nå det hele til tiden, har man pakket det hele, og er der noget, man har glemt. Vi giver gode råd til at pakke ferietasken lettest og mest organiseret, så ferien kan starte godt ud.

Vi alle har måske tidligere prøvet det; Et hav af T-shirts, blondekjoler, sko og den ekstra varme trøje, som ligger uberørt nederst i kufferten, fordi man havde overset den midt i alt pakkekaosset. Det hele ligger krøllet i bunden af tasken, og egentlig havde der været plads til flere souvenirs, hvis bare man havde formået at pakke det lidt bedre og praktisk.

Her kommer 3 tips til, hvordan du kan få styr på ferietasken i pakkeprocessen.

Vær i god tid og pak efter en ferieliste

Som udgangspunkt er det en god idé at være ude i god tid, så man undgår at blive presset i sidste øjeblik. For det er her, man oftest når at få pakket forkert og upraktisk. Samtidig kan det være en stor hjælp at pakke efter en ferieliste, hvor der står alt, hvad man skal huske lige fra toiletsager til tøj, elektroniske ting og praktiske- og vigtige ejendele. Find forskellige udgaver af ferielister på nettet.

Spar på pladsen og kombiner tøjet på kryds og tværs

Står ferien på 3 ugers afslapning er det ikke ens betydning med, at kufferten skal fyldes med forskellige sæt til hver eneste dag. Tøj kan sagtens kombineres på kryds og tværs således, at en nederdel kan genbruges flere dage på ferien, eller et par bukser kan sættes sammen med både en T-shirt om dagen eller en skjorte om aftenen. På den måde undgår du en overfyldt kuffert med for meget tøj, som du måske alligevel ikke ender med at have på.

Formindsk størrelserne og mængden

En måde at tænke praktisk på er ved at formindske de store toiletartikler som shampoo, cremer osv. og i stedet købe dem i rejsestørrelser. Herved kan du også smide emballagerne ud nede på ferien og have plads i kufferten på vej hjem til souvenirs.
Tænk samtidig over dit skoforbrug. Har du brug for alle 7 par, eller kan du nøjes med 3-4 par?
Hav 1-2 par du kan skifte imellem til om aftenen, et par åbne sandaler til om dagen og måske et par gode og komfortable sneakers.