Ferie i Sydfrankrig

– Din guide til ferie i Sydfrankrig

På skiferie i Sydfrankrig

Hvis du er i gang med at planlægge din næste skiferie til Frankrig, men ikke helt ved, hvor turen skal gå hen endnu, så kan det være du bliver inspireret herunder. I Frankrig er der forskellige alper, og det er vigtigt, at du finder den helt rigtige destination, der passer til dig og måske din familie.

Hvor skal du stå på ski?

Til nybegyndere og øvede skiløbere
Megéve er et af Frankrigs mest historiske skiområder, der er bygget omkring en landsby med brostensbelagte gader fra det 13. århundrede. Store dele af pisterne er omgivet af træer, hvilket giver et hyggeligt naturudtryk, og de omkringliggende pister er fint fordelt i sværhedsgrader, så der både er aktiviteter for nybegyndere og øvede.

Vilde udfordringer
Hvis du er en meget øvet skiløber, så kan det være at Chamonix er det rette valg for dig. Dette er stedet, hvor verdens længste piste findes. Derudover er der mange off-piste muligheder, som er perfekte for dig, hvis du er typen, der godt kan lide stejle skrænter, uberørt puddersne og mere vilde udfordringer.

Du kan også tage til Les Arcs, hvor de fleste sorte pister er urørte og fyldt med pukler, der kan være på størrelse med biler.   

Perfekt til familien

La Rosiere
Dette er et sted, der strækker sig over grænsen mellem Frankrig og Italien. Modsat de førstnævnte steder, er dette et af de mindre kendte områder. Foruden dette er det også en af de mindre skiområder, da der er ca. 160 kilometer pister, som passer til alle typer af skiløbere. Der er også et par off-piste muligheder for eksperterne. Så dette kunne være stedet, hvor man tog hele familien med. Da der både er pister til børnene, teenagerne og den øvede onkel.

Det er også et af de mest solrige skisportssteder, da det er sydvendt, så husk at pakke solcremen hvis dette bliver jeres destination.

Avoriaz
Dette er et børnevenligt område, hvor familien har mulighed for at lave andet end at stå på ski hele dagen. I kan for eksempel køre en tur i en hestevogn eller hoppe i det indendørs vandland. Når det så er sagt, så er I jo taget på skiferie til Sydfrankrig for at stå på ski, og i Avoriaz har skisportsstedet en stor skiskole, som sørger for, at alle børn lærer at stå på ski og navigere mellem forhindringerne på skilegepladsen. Der er også lavet terræn til teenagere, hvor de kan afprøve deres færdigheder.   

Les Karellis
Dette er også et sted, der passer godt til familier med børn, da der blandt andet er en snelegeplads i centrum af landsbyen, som er bilfri, hvilket betyder, at dine børn kan boltre sig i sneen i trygge omgivelser. Derudover laver de forskellige børnearrangementer og aktiviteter i løbet af dagen og især om aftenen, hvor børnene ikke står på ski mere.

Portes du Soleil
Hvis I er en familie, der har været på skiferie før, og har teenagere frem for små børn, så kan dette være en mulighed for jer. Portes du Soleil kan tilbyde forskellige terræn, der hovedsageligt er for let øvede og øvede.