Ferie i Sydfrankrig

– Din guide til ferie i Sydfrankrig

Nyd Bayonnes festligheder

Byen Bayonne ligger i det sydvestlige Frankrig. En unik egenskab ved denne by er, at to floder, Nive og Adour, løber igennem den. De maleriske bindingsværkshuse, mange caféer, barer og butikker ligger langs floden og tegner et smukt billede. De maleriske omgivelser med udgangspunkt i de floder tilbydee gode foto-muligheder for de, der er på sommerferie i Bayonne.


I Grand Bayonne er katedral Ste Marie i gotisk stil et must-see. Opførelsen af den begyndte i det 13. århundrede og blev først afsluttet i det 19. århundrede. Bemærkelsesværdige arkitektoniske elementer i denne udsmykkede katedral er dens klostergange og åbne rum/gallerier. Et stenkast fra katedralen ligger Chateau Vieux, den officielle bopæl for tidligere centralbankchefer og politikere i regionen. I dag tilhører det hæren, og offentlig adgang er forbudt.

Du kan også nyde en gåtur gennem den berømte botaniske have, Jardin Botanique de Bayonne. Den huser tæt på tusind arter af blomster, med en imponerende samling af Acer palmatum eller japansk Maple. Når du går gennem Grand Bayonne, vil du se resterne af byens mange voldanlæg fra den romerske periode samt det 16. og 17. århundrede. På den anden side af Nive ligger Musée Bonnat, der huser næsten fem tusind stykker kunst fra berømte malere herunder Goya, Rubens, Degas og le Greco.

Parader, tyrefægtning, fyrværkeri og festivaler afholdes i Bayonne hvert år. Planlæg din sommerferie, således at du kan deltage i disse fester og have et festligt ophold.