Ferie i Sydfrankrig

– Din guide til ferie i Sydfrankrig

Kør-selv-ferie: Det skal du opleve i Frankrig

Nogle af de mange fordele ved at tage på kør-selv-ferie, fremfor at booke en afbudsrejse med fly, er den store frihed ved at tage ferien i eget tempo, og ikke mindst friheden ved selv at vælge hotel, rejsemål og udflugter, når du har en bil til rådighed under hele ferien.
Vi kigger nærmere på, hvilke attraktioner, der er oplagt at se på sin rejse til Frankrig, hvis ferien står på kør-selv i regionerne Provence eller Alsace.

Tag på ferie i Provence

Provence byder på et vælg af skønne ferieboliger, som du let kan køre forbi og indlogeres på. Der er alt fra små lokale overnatningssteder midt i vinmarkerne, der er perfekte til en romantisk ferie, eller de mere ekstravagante ferieboliger med pools, all-inklusive og tæt på hav og sandstrand.

Besøg byen Arles, der er kendt for at være Vincent van Goghs by, med sine historiske bygninger og kunstneriske udstillinger. Kør også ud til enden af Mont Ventoux bjerget, hvor du kan opleve de fantastiske marker med lavandeler eller mærk et vaskeægte kurbad i de varme kilder ved Dignes-les-Bains.

Gastronomisk set har Provence virkelig også noget at byde på. Her valfarter turister og kendte til, for at smage på det italienske ”Solens Køkken”, der serverer krydret og smagfuld mad. Vin og oste er to af de mest naturlige ingredienser i det italienske køkken, som går særligt godt sammen med deres lokaldyrkede tomater, oliven og auberginer.

Køre ferie i Alsace

Grænsen mellem den germanske- og romanske verden ligger regionen Alsace, der rummer natursmukke landskaber med bjerge, dale og vinmarker. Er der interesse for biler, er det oplagt at svinge forbi verdens største bilsamling på Mulhouse bilmuseum, eller er stemningen mere for vinsmagning, kan en køretur gennem den velkendte Route des Vins d’Alsace være en oplevelse værd. Er man til sauerkraut og baeckoffe, er Alsace lige stedet. Med inspiration fra det tyske køkken, er Alsace også en gastronomisk smagsoplevelse.