Ferie i Sydfrankrig

– Din guide til ferie i Sydfrankrig

Kenya: Oplev den afrikanske drøm

Kenya er indbegrebet af den afrikanske drøm og her er der i stor stil lagt op til safariferie for alle sanserne. Er drømmen om safari i Kenya noget, der står øverst på listen, men er det svært lige at overskue de mange detaljer, der er forbundet med sådan en tur, hjælper vi dig godt på vej med en lille guide, så du er godt klædt på hjemmefra.

Hvornår skal man rejse til Kenya?

Når turen skal planlægges, kan det være en god idé at gøre sig overvejelser hjemmefra, hvad man forventer at se, og hvordan klimaet har betydning for dyrelivet i Kenya. Jo flottere og vildere dyreliv, jo bedre en safarioplevelse kan man forvente.
Fra omkring start juli/august til oktober måned kan du forvente nogle af årets tørreste måneder, hvor en enorm flok gnuer og zebraer kan ses i flok hen over savannen. Det er også i disse måneder, at det er oplagt at bestige Mount Kenya. Modsat er månederne april/maj og november de mest regnfulde perioder. Så vil du opleve toppen af dyrelivet, anbefaler vi dig at rejse omkring juli.

Hvad skal man pakke i kufferten?

Gode, komfortable sko er et must i kufferten, når turen står på safari. Køb nogle sko med god stødabsorbering og anskaf dig eventuelt et par indlæg, der vil lette dine fødder efter de mange vandreture ude på savannen.
Vabelplastre og fodcreme skal helt klart også med en tur i tasken. Vabelplastre til hvis uheldet er ude, og fodcreme som skal være med til at pleje fødderne om aftenen, når de er hævede og trætte.
Husk også lette t-shirts og trøjer samt behagelige bukser eller shorts du kan bevæge dig i.
Vigtigst er solbeskyttelse. Solen er særlig kraftig nede på savannen, og så meget man går ude under åben himmel, er det vigtigt at passe på sin hud.

Rejseselskab eller by-my-own?

Mange rejseselskaber tilbyder pakkeløsninger, hvor du enten selv begiver dig ud på rejsen og hjemmefra får planlagt transport, overnatning og udflugter, men der er også den mulighed at slå sig sammen i en større gruppe og få en oplevelse med andre sociale. Et rejseselskab er helt klart at anbefale, da de bygger på en stor erfaring og viden inden for specielle rejseformer og destinationer. Mange har rejsekonsulenter og guider tilknyttet, der selv har været ude på rejserne, og dermed kan de nemt vejlede dig til den helt rette rejsepakke for dig og dit behov og ønsker.

Kombiner vild safari med tropisk badeferie

Efter en vild safarirejse med mange indtryk og oplevelser, kan det være fristende at afslutte ferien i det tropiske paradis Zanzibar eller bounty-øerne Seyschellerne. Her bliver du mødt af hvide sandstrande og azurblåt hav, som man ellers normalt kun ser på postkort. Slap af på de mange strande med en cocktail eller frisk frugt, eller tag på én af de mange udflugter ud på vandet og oplev det fantastiske liv under havoverfladen med det vildeste koralliv. Mange rejseselskaber kan også kombinere flere rejseformer, så du på én og samme tid kan få oplevelser og afslapning samlet.