Ferie i Sydfrankrig

– Din guide til ferie i Sydfrankrig

Gode pakkeråd til backpacking i Sydfrankrig

Sydfrankrig er måske ikke den mest oplagte designation, men er ikke desto mindre et fantastisk sted at backpacke i, både for de nye og mere rutinerede backpackere. Området byder på smukke og spændende lokationer, og de færreste føler, at de er færdige med Frankrig, når turen er slut, og vender derfor ofte tilbage igen og igen. Modsat eksempelvis Thailand og Asien generelt, så er Sydfrankrig et rigtig godt sted for ikke helt så garvede vandrere. Der er ikke så langt, og man er inden for Europa, hvis der skulle ske noget. Man kan altid tage på det helt store eventyr lidt senere, hvis man bliver bidt af det.

Men hvad skal man tage med, når man skal backpacke ? Her finder du tre gode råd, der kan hjælpe dig på vej i din pakkeproces.

En god vandrerygsæk og gode støvler

Det første, og nok vigtigste råd, handler ikke om, hvad der skal pakkes, men derimod hvad der skal pakkes i. Det er rigtigt vigtigt at have en vandrerygsæk i god kvalitet. Bæresystemet sørger for, at vægten bæres på bækkenet og af de store muskelgrupper i benene, hvilket betyder, at de relativt svage rygmuskler ikke belastes.
Vandrerygsække findes i mange størrelser, og du kan derfor finde den, der passer helt perfekt til din tur. Typisk kræver en flerdagestur med telt en rygsæk på omkring 60-90 liter, mens de fleste kan nøjes med en taske på 30-50 liter på en weekendtur. Hvis du er ny backpacker og ikke ved, hvilken rygsæk, du skal vælge, kan du søge rådgivning hos forhandlerne

En anden ting du bare ikke må gå ned på, er vandrestøvlerne. En vandretur kan hurtigt blive et mareridt, hvis du ikke har de rigtige støvler. Gå til en specialforretning eller gå efter et mærke som Lowa, der laver vandrestøvler til de mere seriøse vandrere.

Hav så lidt som muligt med

Når du pakker til en backpacking-tur, handler det i høj grad om at begrænse sig og have så lidt som muligt med. Forsøg kun at medbringe det essentielle hjemmefra og køb resten undervejs. Det er ikke en udfordring at finde shampoo eller ekstra sokker, hvis man får brug for det.

Pak efter destinationen

Sidst, men ikke mindst, er det en klar fordel at tilpasse indholdet i sin taske til rejsedestinationen og hvor varm eller kold denne er. Da Sydfrankrig typisk byder på noget lunere temperaturer, er det for eksempel ikke nødvendigt at pakke skiundertøj, men du kan sandsynligvis nøjes med en varm trøje og et enkelt par lange bukser.