Ferie i Sydfrankrig

– Din guide til ferie i Sydfrankrig

Det charmerende Sydfrankrig venter

Sydfrankrig er en oplagt feriedestination for dig, der nyder en god flaske vin, masser af sol og varme temperaturer. Det kan dog være en lille smule svært at finansiere sin tur derned, fordi det er så populært, som det er. Det kan dog være, at du har overset en pose penge, som du har optjent gennem året, der kan bruges på din ferie. Det er nemlig ikke alle, som har styr på feriepengereglerne og på den måde kan du gå glip af ret mange penge. Det er nemlig et kompliceret system, med en del undtagelser og krøller.

 

 

Sådan optjener du dine feriepenge

Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at du skal arbejde for at optjene feriepenge. Det forholder sig nemlig sådan, at alle, som er indbefattet af ferieloven, optjener 12,5% af deres løn i feriepenge. Derudover optjener du også dine feriedage ved at arbejde og du får 2,08 feriedage for hver eneste måned, hvor du er fastansat. Det giver dig altså over en månedsløn til at bruge på din ferie og i hvert fald 24 feriedage at bruge dem i. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men for en gangs skyld er det nedfældet i lovteksterne, så den er god nok.

Sådan får du dine penge

Du har fundet ud af, at du har en pose penge, der bare ligger og venter på dig, men hvordan får du fat i dem? Det hele starter på borger.dk, hvor du skal bruge dit NemID for at logge på. Derefter kan du komme direkte til FerieKonto og undersøge dine optjente penge og feriedage. Så gælder det bare om at få søgt med dit NemID og indtaste hvorfra og hvortil du holder ferie, så pengene kan være på din konto før du tager af sted. Det skal dog siges, at feriepengereglerne kan være en anelse komplicerede og der findes et hav af forskellige tilfælde, hvor man ikke er indbefattet af ferieloven. Der er også retningslinjer for, hvad man skal gøre, hvis man er forhindret i at afholde sin ferie.