Ferie i Sydfrankrig

– Din guide til ferie i Sydfrankrig

Bordeaux – vinbyen

Bordeaux er en havneby i det sydvestlige Frankrig, som er berømt for sine vine (Bordeaux-vine). Byen er ikke kun kendt for vinfremstilling, men er også hjemsted for nogle fantastiske katedraler og monumenter, en af grundene til det anses for at være »historiens og kunstens by«. Det har den ære at være et af UNESCO’s verdensarvssteder. Bordeaux er ikke kun besøgt af internationale turister og familier på sommerferie, men også af filmstjerner.


Neandertalerne beboede Bordeaux for mere end tyve tusinde år siden, og resterne af deres bosættelser blev opdaget ved en grotte nord for byen. Kelterne gjorde Bordeaux til deres hjem i år 300 f.Kr., og byen kom efterfølgende under romersk herredømme.

En af Bordeauxs mange attraktioner er Grand Theatre, designet af den berømte arkitekt Victor Louis. Dens fantastiske interiør er udført i guld og blå. Teatrets smukke Portico består af tolv korinthiske kolonner. Saint André Cathedral fra det 11. århundrede er den største af sin art i Bordeaux. Det anses som Frankrigs nationale monument. Et af Bordeauxs mere moderne opførelser er den botaniske have Jardin Botanique de la Bastide, som er opdelt i kornmarkerne, en arboret (samling af træer), en vandhave og en vingyde.

Der er mange vingårde i Bordeaux, med forskellige sorter af vin – rød, hvid, rose og tør – og det bliver produceret i store mængder til lokalt og internationalt forbrug. Studerende på sommerferie i Bordeaux kan nyde godt af nattelivet. Bordeaux har mange natklubber, biografer og restauranter.