Ferie i Sydfrankrig

– Din guide til ferie i Sydfrankrig

3 rejsemål til sommerferien med solskinsgaranti

Man kan ikke sige sommer uden at tænke på lange varme dage og solskin. Desværre byder vejret i Danmark ikke altid på varme og sol, og oftest i meget begrænsede mængder. Derfor kan man nemt få lyst til at tage sydpå om sommeren for at være sikker på at opleve sommervarmen. Men det er også en balancegang, for nogle steder kan det være så kvælende varmt, at det bliver direkte ubehageligt. Derfor er det vigtigt at vælge sit rejsemål med omhu, hvis man gerne vil have sol og sommer, men også en aktiv ferie.

Et godt bud er naturligvis Provence i Sydfrankrig. Her er temperaturen høj i løbet af sommeren, men stadigvæk behagelig. Samtidig er der begrænset nedbør i løbet af sommeren, så man er derved garanteret en masse solskinstimer. Provence byder både på smuk natur, lækre strande og de to flotte storbyer Nice og Cannes. Provence har derfor noget til enhver smag, om man ønsker en aktiv ferie i natur eller klassisk storbyferie.

Algarvekysten – flere solskinstimer end Californien

Et andet bud kan være Algarvekysten. Algarvekysten i Portugal har over 3000 solskinstimer om året, og har dermed flere solskinstimer end Californien. Algarvekystens strande er blevet kåret som Europas bedste af World Travel Awards – strandene er kendetegnet ved det fine hvide sand og de mange klippefremspring, der giver en helt særlig badeoplevelse.

Derudover er Algarvekysten ofte et billigere alternativ, når det kommer til solrejser – især er maden og vinen i høj kvalitet, men til færre penge.

Tenerife – helt særlige naturoplevelser på en solskinsø

I Atlanterhavet ligger den største Kanariske Ø, Tenerife. Tenerife er et oplagt valg med cirka 10 solskinstimer om dagen igennem sommerperioden. Øen byder på storslået og afvekslende natur. På Tenerife er der både mulighed for at slænge sig på de hvide badestrande eller tage på unikke naturoplevelser længere væk fra kysten. Man kan fx opleve Teide, Spaniens højeste punkt med sine 3718 meter over havets overflade. I Teide nationalpark er det muligt at tage en tur op på bjerget i bil og kabinelift, der tilbyder en fantastisk udsigt, men også meget afvekslende natur på ruten.

Derudover byder Tenerife også på en dejlig dyrepark og den smukke Barranco del Infierno – ”Helvedskløften”, der trods dens navn er en fantastisk vandretur med et varieret plante- og dyreliv. Rejs til Tenerife for en varm og mindeværdig ferie.